fbpx
Välj en sida

EMotional freedom techniques

 

Eft Tapping

Du har dina ”trollspön” med dig vart du än går!

Lindra emotionella besvär eller fysisk smärta på bara några minuter enbart med dina fingrar!

Tänk Dig att Du alltid har med Dig verktyget som snabbt och enkelt kan sänka Din stressnivå när Du befinner Dig i en stressig situation – som när du har alldeles för mycket att göra, men alldeles för lite tid – så att du snabbt kan känna dig lugnare, återfå fokus och på så sätt blir mer effektiv och får mer gjort. Vore inte det helt ovärderligt?

Tänk Dig att Du när som helst kan använda Dina fingrars ”magi” till att lindra ångest eller oro, när Du står inför en jobbig situation, oavsett var Du är eller vid vilken tidpunkt på dygnet det än är. Vore inte det helt ofattbart?

Tänk Dig att Du kan trolla bort Din rädsla för att hålla föredrag inför Dina kollegor på jobbet, bara genom att ”tappa” eller knacka med Dina fingrar på vissa punkter på Din kropp. Vore inte det helt fantastiskt?

Tänk Dig att Du kan lindra kraftig huvudvärk på några minuter bara genom att ”tappa” bort den, var Du än befinner Dig, vilken tid det än är på dygnet. Vore inte det en otrolig lättnad?

Det här är bara några få förslag på alla fantastiska fördelar som Du kommer att upptäcka med den här metoden när Du väl börjat använda Dig av den! Här kommer några andra förslag på ändamål som EFT kan användas till:

♥ Sänka upplevd stressnivå och sänka nivån av kortisol (som är ett stresshormon) i kroppen. 

♥ Reducera, lindra och ta bort sömnproblem.

♥ Reducera, lindra och ta bort negativa känslor, tankar och beteenden. 

♥ Reducera, lindra och ta bort olika rädslor och fobier.

♥ Läka små och stora trauman.

♥ Ta bort den negativt laddade känslan från obehagliga minnen, så att Du lättare kan hantera Dina jobbiga minnen.

♥ Lindra fysisk smärta och spändhet.

♥ Öka din självkänsla och din självkärlek.

♥ Den kan också hjälpa Dig att komma över begränsande övertygelser som hindrar Dig från att uppfylla Dina drömmar eller nå Dina ekonomiska mål!

Vore det inte helt fantastiskt att ha den här metoden i Din egen verktygslåda?

Forskning som visar att metoden fungerar

EFT Tapping sänker nivån av stresshormonet kortisol med 43%

Dawson Church, Ph.D. och Dr. David Feinstein, Ph.D. utförde år 2012 en studie där man undersökte hur kortisolnivåerna påverkas av EFT Tapping. Deltagarna i studien delades in i tre grupper där de fick utföra olika behandlingsmetoder under 1 timme. Den första gruppen fick utföra EFT tapping, nästa grupp fick traditionell samtalsterapi och den sista gruppen, kontrollgruppen, fick ingen behandling. Resultaten var slående! Gruppen som hade utfört EFT visade upp en sänkning av kortisolnivån på cirka 24% (vissa testpersoner visade upp en sänkning med ända uppemot 50%!), medan de andra två testgrupperna visade upp en sänkning på cirka 14%.

I mars 2020 gjorde man om studien och den här gången uppvisade gruppen som utfört EFT en genomsnittlig sänkning i kortisolnivån med hela 43%! Gruppen som fått samtalsterapi visade på en sänkning i kortisolnivån med lite drygt 19%, medan gruppen som inte fått någon behandling alls visade på en sänkning i kortisolnivån med endast 2%.

Det här är endast ett urval av alla studier som gjorts på denna fantastiska metod – så enkel och ändå så effektiv! Vill Du uppleva vad den här makalösa metoden kan göra för underverk i Ditt liv? Läs mer här.

Du har dina ”trollspön” med dig var du än går!

Metoden som upptäcktes av en slump

Emotional Freedom Techniques, EFT härstammar från metoden Thought Field Therapy, förkortas TFT. Man skulle kunna säga att TFT upptäcktes av en slump.

Dr. Roger Callahan var en amerikansk psykolog, som var specialiserad på ångest och emotionella problem. Under 18 månader hade han arbetat med en patient vid namn Mary som led av kraftig fobi för vatten. Inte bara vatten i sjöar och hav, utan vatten i alla former. Hon hade så kraftig fobi för vatten att hon inte ens kunde bada sina egna barn. All kontakt med vatten gav henne hemska mardrömmar och kraftig, sprängande huvudvärk.

Dr. Callahan hade försökt behandla Mary med alla konventionella metoder som han kunde komma på. Han hade bland annat provat kognitiv beteende- terapi, hypnos och systematisk desensibilisering. Ingenting hade hjälpt. 

En dag så nämnde Mary att hon kunde lokalisera rädslan för vatten till magen. Så fort hon ens tänkte på vatten så fick hon ont i magen. Dr. Callahan var intresserad av de kinesiska lärorna akupunktur och akupressur och hade studerat meridiansystemet som dessa läror använder sig av i sina metoder. När Mary nämnde att hon upplevde rädslan i sin mage kom han därför att tänka på att magens meridian har sin ändpunkt precis under ögat. I sin desperation över att hitta en lösning på Marys problem så föreslog han därför för Mary att hon skulle ”tappa” eller ”knacka” med sina fingrar på den här punkten.

EFT Tappingpoints

Efter bara några minuters tappande så utbrister Mary att känslan i magen är borta! Därefter rusar hon ut till Dr. Callahans swimmingpool för att se om även rädslan är borta. Till både Marys och Dr, Callahans stora förvåning så kunde hon glatt skvätta vatten på sig själv utan att känna någon som helst rädsla i kroppen!

Det här hände 1979 och än i dag så är Mary fortfarande fri från sin rädsla för vatten!

Efter ha gjort den här fantastiska upptäckten så satte Dr. Callahan genast igång med att börja arbeta fram metoden, som efter 10 års omfattande studier och utvärderingar, kom att bli metoden Thought Field Therapy, TFT. 

År 2016 rankades TFT som en ”Evidence based practice” av U.S Department of Health and Human Services.

TFT är en fantastisk metod och den ger verkligen fantastiska resultat. Det som kan vara lite bökigt däremot med TFT är att metoden bygger på flera olika algoritmer eller sekvenser. Det innebär att det är olika algoritmer för olika problem. En algoritm för ångest, en algoritm för fobier (såsom exempelvis rädsla för höjder), en algoritm för fysisk smärta och så vidare. Det här gör att metoden kan vara svår för vem som helst att lära sig och använda sig av den.

Det här var något som Gary Craig insåg när han utbildade sig inom metoden i början av 1990-talet. 

Craig var i grunden en utbildad ingenjör som vigt sitt liv åt att hjälpa människor att bli fria från sina emotionella problem. Craig var bland annat utbildad till coach inom Neuro Linguistic Programming (NLP) och prestation. Han funderade även över att utbilda sig till psykolog, men ansåg att samtalsterapi var en alldeles för långsam och smärtsam metod för att hjälpa människor ur svåra emotionella tillstånd. 

När Craig kom i kontakt med TFT så var han hänförd över hur snabbt och effektivt metoden kunde hjälpa människor att bli av med alla möjliga olika svåra problem. Men det var som sagt svårt för vem som helst att använda sig av metoden på egen hand.

Craig kom därför att utveckla Emotional Freedom Techniques, EFT i början av 1990-talet. Skillnaden mellan EFT och TFT är att inom EFT så används ett likadant "tapping-recept" för alla problem, istället för en algoritm för respektive problem. Det här förenklar metoden oerhört mycket och gör att Du enkelt och snabbt kan lära Dig metoden och använda Dig av den, när Du än behöver! 

Nu har du chansen att se vad den här effektiva och skonsamma metoden kan göra för enastående resultat i ditt liv! 

"Underbart med tapping! Första gången idag och känslan i kroppen är fantastisk efter dagens session. Tankarna gick till blått vatten som blänker. Riktigt härligt att få den känslan i kroppen när man sitter i rullstol och kan känna sig låst. Nu startar jag dagen med en känsla av att jag accepterar och älskar mig och jag kan klara det här. 🥰❤👩‍🦽 Tack för allt idag!"

Anna Frisén

"Tapping - jag visste inte vad som skulle komma, hur det skulle kännas eller riktigt vad det var. Sofia ledde mig tryggt och lugnt genom sessionen med tydliga instruktioner och vägledning. Jag blev av med många tunga känslor som jag inte ens visste att jag bar på. Efter sessionen kände jag mig lätt, lycklig och lugn 💚 Tapping med Sofia är enkelt, lätt och rekommenderas varmt av mig."

Anna Melin

Stort tack för en fin och genuin vägledning genom Tapping. Du plockade upp pusselbitar som gjorde att jag kunde lägga mitt pussel och jag fick en riktig Aha upplevelse vilket har hjälpt mig otroligt mycket genom en svår utmaning jag har framför mig. Tapping är ett lätt men väldigt kraftfullt verktyg som man kan använda sig utav var som helst 🙂 Så stort TACK ❤️

Linda Erlandsson

”Det kändes tryggt och bra under sessionen med Sofia. Det var mycket som kom upp till ytan. Efteråt kändes en lättnad i kropp och knopp. Tapping är något jag kommer fortsätta med på egen hand. Ett fint och lättillgängligt Må-bra-verktyg att använda i vardagen. TACK SOFIA”

Jenny Silverberg

Sofia Bergk

Jag ”Tappade” bort mina negativa minnen och fann mina drömmar!

Mindful money Mindset!

Signa upp på mina peppmail!